19 september 2018

Tuinhuis kopen

Als je er aan denkt om een tuinhuis te kopen, is het belangrijk dat je alle mogelijkheden van van te gebruikte materialen goed bekijkt

Het materiaal is meestal hout, in andere gevallen zijn de tuinhuizen van pvc of steen vervaardigd.

Het opzetten/plaatsen doe je vaak zelf of bij een heel groot tuihuis roep je de hulp van vrienden of met een timmerman kom je al een heel eind.

Je zoekt vaak een zo goedkoop mogelijk tuinhuis maar wel kwalitatief sterk is.
Vaak is het zo dat goedkoop ook een lage kwaliteit geeft.

De goedkoopste tuinhuizen zijn bijna altijd de doe-het-zelf pakketen. Mestal heb je in de doe-het-zelf pakketen keuze tussen houten en PVC tuinhuizen. De allergoedkoopste tuinhuizen zijn PVC tuinhuizen. Dit goedkope Tuinhuis is een sterk plastic perfect tuinhuis als je het niet erg vind hoe het toont in een mooie tuin.

Bouwvergunning Tuinhuis

In de meeste gemeente is een bouwvergunning voor een tuinhuis niet nodig, maar raadpleeg altijd de gemeente zodat u niet later hoort dat u hem weer af moet breken. Kost veel geld en is niet nodig als u eerst even goed informeert bij de gemeente.
Het gaat om de regelgeving betreffende bijgebouwen. Vaak mag je 40 vierkante meter aan bijgebouwen hebben cq maken zonder vergunning in je achtertuin.

Zeker moet je tuinhuis voldoen aan bepaalde voorwaarden.

– Het hoogste punt van het tuinhuis mag niet hoger liggen dan 3,5 meter.
– Het tuinhuis mag op maximaal 30 meter van de woonst staan.
– Indien het tuinhuis in de zijtuin wordt gebouwd, moet het op minimaal 3 meter van de perceelgrens komen te staan.
– Indien het tuinhuis in de achtertuin wordt gebouwd, moet het minimaal op 1 meter van de perceelgrens komen te staan (of tegen een bestaande scheidingsmuur).
– In totaal is er nog geen, en zal er niet, meer dan 40 vierkante meter worden bebouwd met bijgebouwen.

Designed by Maikel ©