20 september 2018

Tover de zolder om met een verbouwing

De zolder is in veel huizen een vergeten ruimte en wordt daarom maar gebruikt als opslagplek of rommelhok. Dit is in onze ogen hartstikke zonde van de ruimte omdat een zolder vrij gemakkelijk verbouwd kan worden tot een of meerdere ruimtes met een specifiek doel.

Zo kunt u een zolder vrij gemakkelijk verbouwen tot:

  • 1 of meerdere slaapkamers

  • een kantoor of werkruimte

  • een thuisbioscoop of gamekamer

  • een ontspannings ruimte zoals een sauna of luxe badkamer

Als u 1 van deze bestemmingen aan de zolder geeft kan het woonplezier in uw woning echt velen malen groter worden. Tevens zal de waarde van de woning hoger worden, dit is interessant bij een eventuele verkoop op een later moment.

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Één van de zolder verbouwingen die het meest regelmatig uitgevoerd wordt op de zolder is om er een slaapkamer te realiseren. In de basis is dit ook 1 van de meest simpele verbouwingen die er gedaan kunnen worden op zolder. Vaak is het een kwestie van een paar wanden plaatsen en een deur plaatsen om een slaapkamer te realiseren.

In de praktijk wordt er toch vaak wel wat meer werk aan besteedt, zo is het bijvoorbeeld zaak dat er in ieder geval een raam aanwezig is in een slaapkamer. Als dit raam er nog niet is kan er gekozen worden voor een dakraam, maar vaker zien we dat mensen er voor kiezen om een dakkapel te plaatsen, een dakkapel creëert ook direct meer ruimte.

Daarnaast is het natuurlijk zaak dat er op een slaapkamer de nodige stopcontacten en zo nodig ook internetaansluitingen te vinden zijn. Een netwerkkabel naar de zolder trekken is dan vaak ook gewenst omdat het wifi signaal op zolder vaak net te zwak is.

Verder kunt u het natuurlijk zo luxe en gek maken als u zelf wilt op de zolder.

Een relaxruimte

Nog een ander vaak uitgevoerde verbouwing is dat de zolder omgetoverd wordt tot een soort kuuroord, enkel dan is deze simpelweg op de bovenste etage van een huis. Een sauna, een lekker ligbad al dan niet met bubbels, een ligstoel enz.

Voor dit soort dromen is er altijd wel een aardige verbouwing nodig. Zo moet een sauna bijvoorbeeld aan veiligheidseisen voldoen en bovendien wordt een sauna vaak gevoed met krachtstroom, dat zal dus ook aangelegd moeten worden. Daarnaast is er voor een bad warm water en een afvoer nodig. De meeste zolders hebben hier standaard geen aansluitingen voor.

Een werkruimte op zolder

Veel mensen werken tegenwoordig uit vanuit huis. Het realiseren van een kantoor of ander soort werkruimte op zolder is dan ook helemaal geen gek idee. U kunt dan thuis werken maar wordt toch niet gestoord door de dagelijkse drukte die andere gezinsleden kunnen veroorzaken.

Offertes voor een zolder verbouwen

Wanneer u klusplannen heeft met de zolder maar niet alles zelf uit wilt voeren zult een vakman moeten inhuren. Dit kost natuurlijk geld maar u wilt niet teveel betalen. Het is daarom verstandig om bij verschillende betrouwbare bedrijven een offerte aan te vragen voor de klus die u gedaan wilt hebben.

Met de verschillende offertes in de hand kunt u gemakkelijk de meest aantrekkelijke deal uitkiezen en eventueel nog afdingen op de zolder verbouwing.

Designed by Maikel ©