19 september 2018

Praktische kleine thuiswerkplek

Een thuiswerkplek is praktisch en brengt veel rust. Nu hoef je niet meer tussen pratende kinderen te zitten, een blaffende hond. Dit komt natuurlijk niet erg professioneel over en je kunt niemand ontvangen. Het is fijn om in deze werkplek even tot rust te komen en te bellen en te computeren, je papieren op orde maken en noem maar op. Een kamer waar je niet veel mee kunt is daarom een prima alternatief om het om te toveren tot een kleine werkplek. Het hoeft ook zeker geen grote ruimte te zijn zolang je de ruimte maar slim en praktisch aanpakt.

Gebruik vooral geen drukke en felle kleuren maar hou de rust in deze kamer. Donkere kleuren laten een kamer ook kleiner lijken. Hou het dus bij lichte kleuren zoals: wit, pastelkleuren, licht blauw, grijs, crème.

Pak een klein bureautje of desnoods een inklap tafel, een inklaptafels kun je gewoon aan de kant zetten en neemt dan dus ook weinig ruimte in. Neem een bureau/tafeltje dat bij de stijl van je kamer past, antiek, modern, een leuk kleurtje. Voor een laptop hoeft de tafel niet groot te zijn. Neem dus geen enorm bureau als je dit niet nodig hebt. Je kunt altijd een kastje onder het bureau zetten om daar het papier en dergelijke in te doen en de printer op te zetten. Als je nog ruimte hebt om dit ernaast te zetten is het ook prima, dan kun je ook voor een kruk kiezen voor bij het bureau, die kun je makkelijk onder de tafel schuiven en zo heb je er ook geen last meer van. Zo ziet de kamer er keurig en opgeruimd uit zonder dat je het veel moet bijhouden.

Je maakt het altijd af met accessoires, een mooie grote bureau lamp is handig, maar staat ook chique. Als je voor rustige muren hebt gekozen bijvoorbeeld voor wit, kun je er ook een plank op hangen met dingen erop. Zo creëer je extra bergruimte en heb je een beetje decoratie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooie muursticker of een schilderij. Je komt voor je rust in de werkkamer en om je te concentreren, daarom zou ik het rustig houden en niet vol hangen.

Designed by Maikel ©