20 september 2018

Badkamer

Tips voor het creëren van een grote ruime badkamer
Vaak heb je weinig ruimte om iets moois te maken van je badkamer. Maar toch droomt iedereen van een ruime badkamer. Met handige tips en een beetje creativiteit kun je toch een heerlijke ruime badkamer creëren. Dit zal dé ontspanningsplek worden. Lees de 5 tips en laat jouw badkamer ruimer lijken!

Tip 1. Grote horizontale rechthoekige wandtegels
Dit soort tegels laten de wanden van een badkamer groter lijken. Er zijn minder voegen die de aandacht van de badkamer zullen opeisen en daarom oogt het rustiger. Bij gekalibreerde tegels kan de voeg heel smal geplaatst worden en dit zou dan eventueel ook nog een optie kunnen zijn. Tegenwoordig kun je uit verschillende voegen kiezen. Als je de kleur van je tegels als voeg kiest lijkt je badkamer ook een stuk groter omdat het niet de aandacht trekt. Een horizontaal leg motief maakt de badkamer ook gevoelsmatig breder. Hou het wel netjes en overdrijf niet met grote tegels. In een kleine badkamer zijn tegels van het formaat 30 x 10 vaak al groot genoeg. Je kunt wel spelen met de lengte en hierdoor de badkamer groter laten lijken.

Tip 2. Lichte rustgevende kleuren
Het klinkt logisch, maar is toch echt nodig om het als tip te benoemen. Kies als basis helder wit op de wanden. Hierdoor lijkt de ruimte groter omdat het licht creëert. Alleen wit kan leeg overkomen. Daardoor kun je ervoor kiezen om op de vloer een mooie kleur te leggen, bijvoorbeeld grijs of hout. Dit geeft een mooi effect maar laat je de badkamer wel rustig en niet kleiner door lijken. Als je liever kleur in de badkamer hebt kies dan voor gezellige kleurrijke accessoires of een pasteltint op de muur.

Tip 3. Transparantie
Kies bijvoorbeeld voor een glazen douchewand. Je kijkt er doorheen waardoor je de ruimte niet verliest. Als je een muur kiest, die de ruimte nog kleiner maakt, verlies je die ruimte daarachter ook weer. Door het plaatsen van een dunne glaswand win je ook ruimte in plaats van een dikke muur. Maar omdat je er doorheen kunt kijken lijkt het alsof die ruimte ook nog bij je badkamer zit. Hang anders een doorzichtig douche gordijn op. Hou de ramen vrij of gebruik een licht gordijn om toch genoeg licht door te laten. Lichtinval in kleine ruimtes laat de ruimte groter lijken en is daarom dus erg belangrijk. Wil je geen inkijk hebben maar toch de ramen open, gebruik dan een lichtdoorlatend plakplastic.

Tip 4. Grote spiegels
Een grote spiegel staat erg chique en is daarom ook echt een must. Eigenlijk iedereen heeft wel een spiegel in de badkamer omdat het gewoon praktisch is om jezelf te verzorgen, je haren te doen, make-up op te doen, lenzen in doen. Het neemt geen plaats in in de badkamer. Je hangt het alleen aan de muur en je creëert er veel ruimte door omdat je veel andere plekken in de badkamer in een oogopslag ook meteen kunt zien. Kies dus voor een grote spiegel of maak 1 wand helemaal spiegel
.
Tip 5. Beperk accessoires
Dit zou raar kunnen klinken omdat je in woonmagazines juist altijd accessoires ziet. Veel mensen hebben ook accessoires in de badkamer, handdoekjes, zeep pompjes, je kunt het echt zo gek niet opnoemen. Beperk dit, ga juist niet met veel accessoires werken en werk anders met kleine accenten. Je maakt een badkamer er al snel veel te druk en chaotisch mee waardoor je niet weet waar je moet kijken en de ruimte lijkt meteen een stuk kleiner. Gebruik lichte kleuren bij accessoires en laat de badkamer verder dienen waarvoor hij bedoeld is.

Designed by Maikel ©